در رژیم کتوژنیک که توسط دکتر تغذیه تجویز می گردد لازم است برخی مواد غذایی را از برنامه غذایی خود حذف نموده و در مقابل بعضی از مواد غذایی را نیز به صورت روزانه مصرف نمایید.
در بخش های قبل نیز اشاره نمودیم که ساختار این رژیم به گونه ای است که باید میزان کربوهیدرات دریافتی بدن را کاهش دهید. بر این اساس لازم است از مصرف انواع غذاهای شیرین که حاوی مقدار بالایی قند می باشند بپرهیزید.
غلات و مواد غذایی که دارای نشاسته می باشند را باید از برنامه غذایی خود حذف کنید. علاوه بر این مصرف سبزیجاتی که دارای ریشه هستند همچون سیب زمینی ، هویج و غذاهایی که چربی ناسالم دارند نیز ممنوع می باشد.
چه بیماریهایی با رژیم کتوژنیک بدتر میشوند؟
رژیم کتوژنیک میتواند خطراتی داشته باشید زیادی دارد، اگر بیماریهای زیر ر دارید، احتمالا این رژیم چندان مناسب شما نباشد:
- افزایش چربی بد (LDL): این رژیم از چربی اشباع شده پر است و در واقع چربی بد بدن (LDL) را افزایش می دهد. افزایش چربی بد بدن ارتباط مستقیم با بیماریهای قلبی دارد.
- سوء تغذیه: اگر به طور معمول از سبزیجات و میوهها منظم استفاده میکنید، ممکن است با شروع این رژیم دچار سوء تغذیه ی ریز مغذیهایی مثل منیزیوم، سلنیوم، فسفر، ویتامین B و C شوید.
- مشکلات کبدی: در رژیم به دلیل مصرف زیاد چربیها، کار کبد زیاد می شود. در واقع متابولیسم چربی در کبد افزایش مییابد و همین ممکن است موجب بدتر شدن مشکلات قبلی کبدی شود.
- مشکلات کلیوی: کلیه متابولیسم پروتئین را برعهده دارد، به دلیل افزایش مصرف پروتئین ممکن است کلیه دچار کار اضافی شود.
- یبوست: در برنامهی این رژیم به دلیل حذف غلات و حبوبات، فیبر کمی در مواد دریافتی وجود دارد.
- افکارمتغیر و تغییر خلق: مغزبرای عملکرد خود به کربوهیدراتهای سالم نیاز دارد. اما در این رژیم به دلیل کاهش مصرف قند، ممکن است فرد دچار بیقراری و گیجی شود.
انواع مختلف رژیم کتوژنیک
انواع مختلف رژیم های کتوژنیک چندین نسخه از رژیم کتوژنیک وجود دارد، از جمله:
- رژیم کتوژنیک استاندارد (SKD): این یک رژیم غذایی بسیار کم کربوهیدرات، پروتئین متوسط و چربی بالا است. به طور معمول حاوی ۷۰٪ چربی، ۲۰٪ پروتئین و تنها ۱۰٪ کربوهیدرات است.
- رژیم کتوژنیک چرخه ای (CKD): این رژیم دورههایی از مصرف کربوهیدرات بیشتر را دارد، مثلا ۵ روز کتوژنیک و بعد ۲ روز پر کربوهیدرات.
- رژیم کتوژنیک هدفمند (TKD): این رژیم میتوانید کربوهیدراتها را در حین ورزش اضافه کنید.
- رژیم کتوژنیک با پروتئین بالا: این رژیم غذایی مشابه رژیم کتوژنیک استاندارد است، اما پروتئین بیشتری دارد. این نسبت اغلب ۶۰% چربی، ۳۵% پروتئین و ۵% کربوهیدرات است.
در حال حاضر فقط رژیم کتوژنیک استاندارد بهطور گستردهای مورد مطالعه قرار گرفته است. رژیمهای کتوژنیک چرخهای یا هدفمندسیستمهای پیشرفتهتری هستند که بیشتر برای بدنسازان و ورزشکاران مناسب هستند. در این مطلب هم تءکید اصلی ما بر رژیم کتو استاندارد است.
ACCORDING TO NCBI: A KETOGENIC DIET PRIMARILY CONSISTS OF HIGH FATS, MODERATE PROTEINS, AND VERY LOW CARBOHYDRATES. THE DIETARY MACRONUTRIENTS ARE DIVIDED INTO APPROXIMATELY 55% TO 60% FAT, 30% TO 35% PROTEIN, AND 5% TO 10% CARBOHYDRATES. SPECIFICALLY, IN A 2000 KCAL PER DAY DIET, CARBOHYDRATES AMOUNT UP TO 20 TO 50 G PER DAY
ترجمه متن بالا: رژیم کتوژنیک عمدتاً شامل چربی بالا، پروتئین متوسط و کربوهیدرات بسیار کم است. موارد غذایی تشکیل دهنده این رژیم غذایی به ۵۵ تا ۶۰ درصد چربی، ۳۰ تا ۳۵ درصد پروتئین و ۵ تا ۱۰ درصد کربوهیدرات تقسیم می شوند. به طور خاص، در یک رژیم غذایی ۲۰۰۰ کیلوکالری در روز، کربوهیدرات ها به ۲۰ تا ۵۰ گرم در روز می رسد.
منبع:
https://doctoreto.com/blog/how-ketogenic-diet-works/
https://parsizi.ir/83504-rezhim-keto/
:: بازدید از این مطلب : 237
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0